Om oss

Att äga en hund är att äga nyckeln till en livslång kamratskap. Så länge hunden lever så har man en vän som aldrig sviker, som alltid är glad när man kommer hem och som aldrig dömer en för något man gjort. Man får en ventil att glömma bort jobbet, man får en ypperlig träningspartner och någon att mysa med i soffan. Det handlar om att man, helt enkelt, får en vän för livet.

Men, alla ska inte äga en hund. Det säger vi inte för att vara elak, vi säger det för att många idag saknar den tid som krävs. Du kanske ska vänta några år? Det är den frågan vi önskar att fler ställer sig innan de tar beslutet. Att äga en hund innebär att man själv får ställa sig lite bakom och börja göra uppoffringar för att allting ska fungera. Du kanske inte kan arbeta de där långa dagarna du vant dig vid, du kanske inte kan resa på samma sätt, du kanske inte kan gå ut och festa under helgerna och du kanske inte kan vara lika spontan som du vill vara. Hunden har behov – och det är upp till dig att tillgodose dessa.

Vi ska på den här sidan bryta ner ett hundägande i partiklar. Allt från motion, vidare till hundfoder, uppfostran, socialt spel och vidare till tråkiga saker som sjukdomar och hur man ska tänka då det är dags att ta farväl ska avhandlas. Målet är att skapa bättre hundägare och därigenom också ge hundarna i vårt land ett bättre liv.

Utöver detta så ska vi även skriva om andra djur och vad man ska tänka på om man äger exempelvis katter, grisar, hästar eller höns. Vi älskar alla djur – och vi vill att våra läsare ska lära sig att erbjuda dem värme och kärlek. Välkommen!