Valpkurs i Göteborg – den perfekta starten på samarbetet

Du och din valp kommer med rätt metoder att kunna utveckla ett unikt band och samarbete. En valpkurs i Göteborg hjälper dig dit genom positiv förstärkning och hänsyn till hundens behov.

Det finns fortfarande hundägare, eller bara människor som tycker saker, som anser att gamla metoder lär hunden bäst. Alfarullningar, ryck i kopplet och att trycka till den när den inte “lyder” och gör så som vi människor vill att den ska göra. Forskningen är dock överens om att det här är metoder som bryter ned hunden, gör den passiv och i värsta fall helt förstör relationen med sin människa. Och är det någonting som är viktigt för ett framgångsrikt samarbete, då är det relationen. På en valpkurs i Göteborg kommer du istället att få lära dig om moderna metoder. Sådana som går ut på att med positiv förstärkning ge hunden möjlighet att lyckas snarare än att misslyckas.

En valpkurs lär dig rätt metoder

Du ska inte tro allt du hör på tv. Även om programledaren påstår sig vara en man som talar med hundar. Problemet med bestraffningar och korrigeringar är att det funkar. På kort sikt. Men det riskerar också att utveckla andra problembeteenden. Du får en hund med mycket dåligt självförtroende. Idag är det allmänt etablerat att utgå från ett förhållningssätt till hundträning som utgår från mjuka metoder. Positiv förstärkning är det som kommer att ge dig och din hund en trygg start på ett hälsosamt samarbete. Allt om detta lär du dig på en valpkurs.

Publicerat den
Kategoriserat som Kurs